Introductie


Wie is Patricia Hofman?

Financieren, analyseren
Mijn kennis en ervaring heb ik grotendeels opgedaan in het bankwezen. Ruim 10 jaar ben ik werkzaam geweest binnen het segment bedrijven. Hierbij heb ik bij veel soorten bedrijven een kijkje in de keuken mogen nemen door het analyseren van jaarcijfers, opstellen van financieringsaanvragen, beoordelen van ondernemingsplannen, signaleren van bedrijfsrisico’s, het opstellen van offerten, akten, correspondentie. Van klein zakelijke tot groot zakelijke organisaties van detailhandel tot groothandel.

Coaching, intervisie
Hiernaast ben ik ook actief geweest in de begeleiding en coaching van nieuwe medewerkers. Aan de ene kant vakinhoudelijk, aan de andere kant op het vlak van persoonlijke vaardigheden. Om iemand persoonlijk te zien groeien, geeft mij energie. Dit heb ik ook mee mogen maken tijdens de intervisiebijeenkomsten die ik heb mogen begeleiden. In een klein groepje een vraagstuk onder handen nemen. Door open vragen te stellen iemand uit zijn eigen gedachtenpatroon te krijgen en hem/haar nieuwe inzichten en handvatten te geven om het vraagstuk op een andere manier aan te pakken, waardoor het wel lukt.

Gedreven, positief kritisch
In de dingen die ik doe, ben ik gedreven. Ik hou ervan om getriggerd worden om na te denken en vervolgens dieper door te denken. Dit wil ik ook doorgeven aan anderen. Bedenk als je aan iets begint, waarom je de dingen doet zoals je ze doet/gaat doen. En doe ze niet alleen omdat het zo moet of omdat iemand het gezegd heeft. Wees kritisch, maar wel in een positief, opbouwende manier. Vorm je eigen mening.

Open, nuchter, humor
Mijn overtuiging is dat in een open werkomgeving waarin iemand zowel zijn ambities als zwakkere punten mag laten zien, dit groei oplevert voor die persoon als ook voor het bedrijf. Deze veilige sfeer creëer ik door toegankelijk te zijn, goed te luisteren en dingen die besproken zijn, niet door te vertellen aan anderen. In mijn communicatie ben ik helder en duidelijk. Geen verborgen agenda. What you see, is what you get. Dat maakt communicatie een stuk makkelijker. Daarnaast vind ik humor belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat als je met humor werkt, je met plezier aan het werk bent.